Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
25 dkg juhtúró, 35-40 dkg száraz kockatészta, 15 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 csokor friss kaporlevél, só, pirospaprika |
A tésztát lobogó sós-zsíros vízben megfőzöm. Amíg a tészta fő, az apró (legfeljebb 1x1 cm) kockára vágott szalonnát megpirítom és leszűröm. A kifőtt tésztát kizsírozott jénai tálba szedem, megsózom, ízlés szerint meglocsolom a szalonna zsírjával és összekeverem az áttört túróval, majd sütőben, közepes tűzön 5-10 percig sütöm. Tejföllel bőven leöntve tálalom, rászórva a szalonna töpörtyűjét, bőven meghintem apróra vágott kaporlevéllel. Esetleg egész vékonyan meghintem szép színű fűszerpaprikával. (Nem esetleg, biztos.) A túróscsusza testvérkéje, kicsit markánsabb ízekkel. Finom magyar étel, gulyás vagy bableves jár előtte. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|