recept: Kapros-juhtúrós csusza, Kifőzde
Kapros-juhtúrós csusza
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

25 dkg juhtúró,
35-40 dkg száraz kockatészta,
15 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
1 csokor friss kaporlevél,
só, pirospaprika



A tésztát lobogó sós-zsíros vízben megfőzöm. Amíg a tészta fő, az apró (legfeljebb 1x1 cm) kockára vágott szalonnát megpirítom és leszűröm.
A kifőtt tésztát kizsírozott jénai tálba szedem, megsózom, ízlés szerint meglocsolom a szalonna zsírjával és összekeverem az áttört túróval, majd sütőben, közepes tűzön 5-10 percig sütöm.
Tejföllel bőven leöntve tálalom, rászórva a szalonna töpörtyűjét, bőven meghintem apróra vágott kaporlevéllel. Esetleg egész vékonyan meghintem szép színű fűszerpaprikával. (Nem esetleg, biztos.)
A túróscsusza testvérkéje, kicsit markánsabb ízekkel. Finom magyar étel, gulyás vagy bableves jár előtte.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: gulyásleves
 bableves

Forrás: Egyik nagy kedvencem.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.01.28. Utoljára frissítve: 2008.09.03.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 20:15:24 - 1.2)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez